ota yhteyttä,

Me autamme.

Palvelemme parhaiten viestien avulla, mutta vastaamme myös puheluihin, kun olemme toimistolla vähintäänkin päiväkohtaisina aukioloaikoina, jotka päivitetään aktiivisesti verkkosivuille.

soita aukioloaikoina

+358 40 576 2015

lähetä sähköpostia

info@helsinginliikennekoulu.fi

Toimistomme sijainti

Vihdintie 8, 00350 Helsinki

PÄIVITTÄIN VAIHTUVAT AUKIOLOAJAT

Toimisto avoinna

Hei, Nyt on Lauantai klo 23:43 ja valitettavasti toimisto on jo suljettu tämän päivän osalta.

Toimisto on avoinna päivittäin vaihtuvien aukioloaikojen mukaisesti, joten lähetäthän tarvittaessa viestin, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Muistathan tarkistaa päivittäin vaihtuvat aukioloajat aina ennen toimistolle saapumistasi. Voit myös varata ajan tapaamiselle tai passikuvaukseen kotisivujen nettiajanvarauksella. Vastaamme kyllä viesteihin myös iltaisin ja viikonloppuisin parhaamme mukaan. Ajotuntien varaaminen onnistuu parhaiten viestillä tai Webauto oppimisympäristössä.

We’re Closed

La, 18 touko: Suljettu
Su, 19 touko: Suljettu
Ma, 20 touko: Suljettu
Ti, 21 touko: Suljettu
Ke, 22 touko: Suljettu
To, 23 touko: Suljettu
Pe, 24 touko: Suljettu

Seuraavan kerran olen parin viikon lomalla Heinäkuussa. Ajotuntien ohella vastaan parhaiten Whatsapp/sähköposti -viesteihin pääsääntöisesti samana päivänä.

Kurssin aloittaminen onnistuu heti myös netti-ilmoittautumalla ja kurssipakettia voi muuttaa tai osallistumisen perua vielä tämän jälkeenkin.

Tutustu tiimiimme

Olemme täysin Suomalainen ja palveleva perheyritys autokoulu. Suorita ajokortti nopeasti, helposti ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Asiakaslähtöistä ajo-opetusta ihmisläheisesti. Liity tyytyväisten asiakkaiden joukkoon.

Palvelemme viesteihin vastaamalla myös iltaisin ja viikonloppuisin, jotta sinä voit aloittaa opiskelut ilmoittautumalla netissä milloin vain haluat ja saat heti oppimisympäristön kirjautumistunnukset, joiden avulla mm. suoritetaan verkkotunnit, opiskellaan itsenäisesti, varataan ajotunteja, sekä tulostetaan todistukset.

We have driving school services also in English.

Erkki Niemi

Liikenneopettaja | Toimitusjohtaja
Suomi | Auto

Hannu Niemi

Liikenneopettaja | Toimistotöistä- ja opetustoiminnasta vastaava
Suomi | English
Auto | Mopo | Moottoripyörä

Onko sinulla kysymyksiä?

Lähetä meille viesti

Asiakas on meille erittäin tärkeä, joten oletkan siis herkästi myös yhteydessä, niin voimme auttaa sinua.

Voit myös antaa toiminnastamme Google arvion tästä.

Tervetuloa palvelevaan autokouluun!

Ilmoittautuessasi kurssille, saat heti sähköpostiisi vahvistusviestin. Vahvistusviestistä löydät linkin sekä tunnukset omalle kurssisivullesi Webauto oppimisympäristöön. Kun kirjaudut sisään kurssisivullesi, näkyy ylhäällä tilatut oppimateriaalit, tasokokeet ja teoriakoeharjoitukset sekä voit siis välittömästi aloittaa verkkotuntien suorittamisen ja itseopiskelun. Lisäksi eri ajokortteihin tähtäävien kurssien selkeät aloitus- ja kurssiohjeet ”askel askeleelta” löydät täältä. Kurssikohtaisiin ohjeisiin ja sopimusehtoihin kannattaa perehtyä etukäteen tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä, jotta mm. ajotuntien peruuttaminen tapahtuu riittävän ajoissa, eikä näin ollen kurssilla tule vastaan yllättäviä autokoulukuluja.

YHTEYSTIEDOT - Usein kysytyt kysymykset

Meillä on tällä hetkellä useita vaihtoehtoja hintoineen ajokorttiin tähtäävien kurssin suorittamiseen. 
Autamme sinua mielellämme valitsemaan sinun yksilöllisiin tarpeisiin sopivan mopo-, moottoripyörä tai henkilöautokurssi vaihtoehdon ja voit hyödyntään myös aloitus- ja kurssiohjeita kurssipaketin valinnassa. Kurssipakettien hinnat löytyvät hinnaston lisäksi myös kurssikohtaisilta sivustoilta ja Webauto ilmoittautumisjärjestelmästä kurssille ilmoittautumisen yhteydessä.
 
Lisäksi tulee maksaa ajovarmalle ajokorttiluokkakohtaisesti ns. muut kulut: ajokorttilupamaksu ja kuljettajantutkintomaksut, jotka on eritelty myös kurssisivustoilla.
Lue lisää ajovarman hinnastosta.
 
Ilmoittautumissivustolta voit valita mieluisan kurssin ja löydät ohjeet netti-ilmoittautumisen tekemiseen. 
Autamme sinua mielellämme valitsemaan sinun yksilöllisiin tarpeisiin sopivan vaihtoehdon ja voit hyödyntään myös aloitus- ja kurssiohjeita kurssipaketin valinnassa. Kurssipakettien hinnat löytyvät hinnaston lisäksi myös kurssikohtaisilta sivustoilta ja Webauto ilmoittautumisjärjestelmästä kurssille ilmoittautumisen yhteydessä.
 
Voit ilmoittautua autokouluun ja antaa meille tarvittavat henkilö- ja yhteystiedot:

Autokoulukurssit on hyvä aloittaa mahdollisuuksien mukaan jo hyvissä ajoin ennen ikävaatimuksen täyttymistä.
Autokoulukurssien aikaisin mahdollinen aloittamisajankohta vaihtelee ajokorttiluokittain. Voit aloittaa kurssin seuraavien ohjeiden mukaisesti.

 • AM120-luokan mopokurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät ajamiseen vaaditun iän 15-vuotta.
 • A1-luokan kevytmoottoripyöräkurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät 16-vuotta.
 • A2-luokan moottoripyöräkurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät 18-vuotta.
 • A-luokan moottoripyöräkurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät 24-vuotta.
 • Moottoripyöräluokan korotuskurssin vuotta ennen ennen kuin kahden vuoden ajokokemus on tättynyt.
 • B-kurssin  aikaisintaan kaksi vuotta ennen kuin täytät 18-vu0tta eli jo 16-vuotiaana.

Jos haluat päästä esimerkiksi B-luokan ajokokeeseen heti 18 vuotta täytettyäsi, niin suositeltu aloitusajankohta on noin 3-6 kuukautta ennen ikävaatimuksen täyttymistä, tällöin ehdit kurssin rauhassa suorittaa. Teoriakokeen voi ja kannattaa suorittaa viimeistää 1kk ennen kuin ikävaatimus täyttyy.

Eri ajokortteihin tähtäävien kurssien kurssikohtaiset aloitus- ja kurssiohjeet ”ASKEL ASKELEELTA” löydät täältä.
Kurssikohtaisiin ohjeisiin kannattaa perehtyä etukäteen tai kurssin alkuvaiheessa ilmoittautumisen yhteydessä. Edellä mainituista vaiheista 1-4 voi suorittaa itsenäisesti omaan tahtiin ja vaiheet 5-6 mahdollisimman tiiviisti yhteistyössä ajotunteja vähintään 2 kertaa viikossa suorittaen ilman taukoja hyväksyttyyn ajokokeeseen asti.
Päivittäin vaihtuvat aukioloajat päivitetään aktiivisesti kotisivuille ja toimipisteen info TV:een, sekä ajanvarausjärjestelmään.
Suosittelemme siis tarkistamaan aina kotisivuilta päiväkohtaisen aukioloajan, jota ei kevein perustein muuteta enää samana päivänä. Päivitämme nämä aukioloajat aktiivisesti ajanvarauksien yhteydessä ja kotisivuilla on siis jatkuvasti nähtävillä aina seitsemän (7) seuraavan päivän aukioloajat ja OPEN-valo on päällä aina, kun olemme avoinna. Olemme usein avoinna myös ajotuntien välissä, niiden jälkeen tai erikseen sovittaessa. Muina aikoina toimiston ollessa suojettuna olemme usein liikenteessä, joten vastaamme viesteihin mahdollisimman pian.
Lisäksi toimistolla ja kotisivuilla on nähtävillä kirkas  we’re=-valo, kun toimisto on avoinna ja vastaavasti harmaa  we’re=-valo, kun toimisto on suljettuna.

Nyt on Perjantai klo 13.02 ja Toimisto on nyt avoinna Etelä-Haagassa (Vihdintie 8) ja palvelemme sinua mielellämme tänään klo 15.00 asti!

We’re Open!-valo on nyt päällä ja toimisto avoinna.
Kyllä, erittäin hyvin. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut löydät laadukkaista reittiopas palveluista, joihin pääset myös yhteystiedot -sivustoltamme.
www.helsinginliikennekoulu.fi/yhteystiedot

Klikkaamalla seuraavia kartta tai reittiopas linkkejä, niin loppupisteeksi on valmiiksi asetettuna Helsingin Liikennekoulu.
www.maps.google.fi
www.reittiopas.fi
Kyllä. Kaikki seuraavat autokoulupalvelut ovat saatavilla myös Englannin kielellä.
 
 • Toimistopalvelut kaikilla yhteydenottotavoilla
 • Laaja oppimisympäristö
 • Henkilöauto (B) ja moottoripyörä (A1/A2/A) oppikirjat sähköisesti tai painettuna
 • Tasotehtävät ja kokeet
 • Teoriakoeharjoittelu ohjelmistot Netreeni tai Ajokaista
 • Teoria- ja ajotunnit
 • Teoria- ja ajokokeet
 • Kotisivujen kieli on mahdollista vaihtaa usealle eri kielelle.
 • Passikuvaus
Yes. All of the following Driving School Services are also available in English.
 • Office services by all means of communication
 • Extensive learning environment
 • Passenger car (B) and motorcycle (A1 / A2 / A) textbooks online or printed version
 • Level assignments and exams
 • Theory test training with Netreeni or Ajokaista
 • Theory and driving lessons
 • Theory and driving tests
 • Passport photos
Tässä on kurssien aloittamiseen liittyviä kysymyksiä:
1. Haluatko maksaa kurssinmaksun ennen ajokoetta suoritettavissa autokoulun tarjoamissa maksuerissä (Kuinka monessa erässä?) vai rahoituksella kurssimaksun eriä kuukausittain vielä ajokokeen suoritettuasi rahoitusyhtiölle?
2. Voidaanko hoitaa kurssin vaiheet 1-4 etänä, eli kaikki asiat hyväksyttyyn teoriakokeeseen asti aloitus- ja kurssiohjeiden mukaisesti (sisältää myös opetussopimuksen hyväksymisen ilmoittautumisen yhteydessä)?
3. Haluatko sopia mielummin tapaamisen Etelä-Haagan toimistolle (Vihdintien 8), jossa käymme läpi kurssin aloitukseen ja suorittamiseen liittyvät vaiheet yhdessä?
4. Haluatko suorittaa teoriatunnit mielummin netissä verkkotunteina itsenäisesti ja vapaasi vai virtuaalitunteina live-opettajan kanssa ryhmäopetuksena tiettyinä ajankohtina?
5. Haluatko vielä tilata käyttöösi enemmän sähköisiä oppimateriaaleja tai painetun kurssikirjan, jotka auttavat merkittävästi sekä teoriatietojen opiskelussa että ajokokeessa menestymisen osalla näin itsenäisen opiskelun korostuessa, kun ajokorttilaki on tutkintopainotteinen?
6. Kuinka pian alustavasti voisit harkita teoriatuntien suorittamista, itsenäistä opiskelua ja myös  teoriakokeen suorittamista?
7. Voidaanko pääsääntöisesti olla yhteydessä soittamalla tai Whatsapp +358 40 576 2015 ?
8. Käykö sinulle, että ajotunnit alkavat pääsääntöisesti Etelä-Haagan toimipisteestä (Vihdintie 8) ma-pe klo 8-18 välillä?
9. Haluatko suorittaa B-kurssin manuaali- vai automaattivaihteisella autolla?
10. Kuinka pian alustavasti haluaisit saada tämän autokoulukurssin suoritettua ja ajokortin hankittua?

OPETUSSOPIMUS (autokoulun opetussopimus ➔ www.helsinginliikennekoulu.fi/ilmoittautuminen)

Opetussopimus tehdään heti ilmoittautumisen yhteydessä laittamalla aina ruksin [x] kohtaan “Hyväksyn Webauton käyttöehdot. Olen lukenut ja sitoudun Autokoulun sopimusehtoihin”. Alaikäisten asiakkaiden kohdalla vaaditaan erikseen maksajan tiedot, jotta opetussopimus on lainvoimainen ja maksaja vastaa valittuun kurssipakettiin liittyvien kurssimaksujen ja muiden ajokorttikoulutuksesta aiheutuneiden kulujen suorittamisesta asiakkaan puolesta.

Tällä sopimuksella oppilas/huoltaja/maksaja tilaa ja sitoutuu maksamaan opetuksen ja autokoulu sitoutuu antamaan opetusta kurssipaketin valinnan yhteydessä sovituilla hinnoilla. Vähimmäisopetuksen jälkeen oppilas ja opettaja sopivat yhteisesti mahdollisesta lisäopetuksesta, mikäli Trafin vahvistaman opetusohjelman mukainen opetus on kesken. Lisäopetuksesta veloitetaan alla esitetyn yksikkö- tai pakettihinnan mukaan. Autokoulu on velvollinen antamaan todistuksen opetuksesta, kun oppilas on suorittanut opetusta vastaavan maksun kokonaan. Autokoulu ei vastaa opetusmaksuihin kuulumattomien maksujen mahdollisista korotuksista. Tämä sopimus on voimassa yhden (1) vuoden.

MAKSUSUUNNITELMA (autokoulun kurssimaksun suoritus heti tai erissä ➔ www.helsinginliikennekoulu.fi/hinnasto)

Voit maksaa autokoulusi heti verkkomaksuna tai lähetämme laskut sähköpostitse 1-10 erässä ilman lisäkustannuksia. Kaikki erät tulee olla kuitenkin maksettu ennen ajokokeen suorittamista, vaikka kurssin alussa sovittujen maksuerien eräpäivät olisivatkin ajokokeen jälkeen. 

(Ei koske Svea WebPay/Resurs Bank kautta rahoitusta ottaneita). Mahdolliset lisäajotunnit, myöhään perutut tai perumattomat ajotunnit sekä uusintakokeet veloitetaan erikseen. Jos oppilas ei käytä tai peru hänelle sovittua ajoa viimeistään edellisen työpäivän klo 12 mennessä, on autokoululla oikeus periä ajotunnista normaali maksu. Myös erikseen oppilaan kanssa sovituista lisäajotunneista laskutetaan erikseen ajotunti hinnaston mukaisesti ennen ajokoetta ja ajotuntien määriä ja ajankohtia tulee sekä oppilaan, että maksajan seurata kirjautumalla Webauto oppilashallintaan kurssin alussa oppilaalle annetuilla kirjautumistunnuksilla, jotta yllättäviä lisäkustannuksia ei pääse syntymään lisäajotunneista johtuen.

Kurssimaksun lisäksi tulevat seuraavat maksut:

 • Ajokorttilupahakemusmaksu Ajovarmalle 24,00 (sähköinen asiointi) tai 39,00 (lupahakemus Ajovarmaan)
 • Passikuvat (Etelä-Haagan toimipisteestä) kurssilaiselle 0€ (norm. 15€)
 • Tutkinto- ja toimitusmaksut Ajovarmalle 139,00

UUSINTAKOE (ajokokeen hylkääntyessä ➔ www.helsinginliikennekoulu.fi/uusintakoe)

Jos ajokoe hylätään, tutkinnon vastaanottaja ei enää 1.7.2018 alkaen määrää lisäajotunteja, vaan lisäajotuntien määrästä oppilas sopii opettajan kanssa (vähintään 1 ajotunti). Uusintakoe varataan ottamalla yhteyttä sihteeriin. Uusintakokeen lisäksi laskutamme vähintään yhdestä ajotunnista (80,-) ja auton käytöstä ajokokeessa (110,-). Samana päivänä ennen ajokoetta ajetaan siis aina vähintään 1 ajotunti (kertaus ja auton siirtäminen Ajovarman tutkintotoimistolle), mutta usein suositellaan muutamia ajotunteja tiiviisti ennen ajokoetta.

Näin voidaan helpommin välttyä mahdolliselta hylkäyskierteeltä, erityisesti kun ajokokeen varausaika on kaksi viikkoa tai enemmän. Yksi lisäajotunti (50 min) maksaa 80,- ja ajotuntipaketit (3×50 min) 231,- sekä (5×50 min) 375,-

PERUUTUSEHDOT (kaikki sopimusehdot www.helsinginliikennekoulu.fi/usein-kysyttya)

Oppilaalla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa kurssiosallistuminen syytä ilmoittamatta ilman kustannuksia neljätoista (14) päivää Sopimuksen tekemisestä lukien siten, kuin oppilaalle toimitetussa peruuttamisohjeessa ja -lomakkeessa on tarkemmin kuvattu.

Mikäli oppilas ilmoittautuu kurssille, joka alkaa aiemmin kuin neljätoista (14) päivää Sopimuksen tekemisestä, on kyseessä oppilaan nimenomainen pyyntö aloittaa palvelun suorittaminen ennen kuin kuluttajansuojalain mukainen neljäntoista (14) päivän peruutusaika on kulunut umpeen. Tällöin oppilaan oikeus peruuttaa sopimus ja kurssiosallistuminen ilman kustannuksia päättyy viimeistään kurssin alkaessa. Oppimisympäristöön kirjautuminen tai teoria- ja ajotuntien varaaminen katsotaan jo oppilaan nimenomaiseksi pyynnöksi aloittaa kurssin.

Oppilaan oikeus Sopimuksen peruuttamiseen jää kuitenkin kurssin aloituksesta huolimatta voimaan, mutta tässä tilanteessa autokoululla on oikeus periä ja oppilaalla (ja Sopimuksen (sähköisesti) allekirjoittaneella alaikäisen oppilaan huoltajalla yhteisvastuullisesti oppilaan kanssa) on velvollisuus maksaa peruutusmaksu 65 euroa sekä hinnaston mukainen veloitus jo annetusta opetuksesta.

Mikäli oppilas muutoin keskeyttää kurssin sen jälkeen, kun kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän peruutusoikeus on kulunut umpeen, on autokoululla oikeus periä ja oppilaalla (ja Sopimuksen (sähköisesti) allekirjoittaneella alaikäisen oppilaan huoltajalla yhteisvastuullisesti oppilaan kanssa) velvollisuus maksaa Sopimuksen mukainen peruutusmaksu 65 euroa sekä hinnaston mukainen velvoitus jo annetusta opetuksesta.

Lisätietoja seuraavista linkeistä:
www.helsinginliikennekoulu.fi/sopimusehdot

Kyllä. Ajotunnit aloitetaan oletuksena toimipisteestämme tai erikseen tapauskohtaisesti opettajan kanssa sopien myös ajotuntien jokeripisteistä tai muista aloituspisteistä. Näillä kaikilla ajotuntien aloituspaikoilla on nyt yksilöity tunnus HLK1 – HLK50, joka lisätään varauksen yhteydessä myös Webauton ajanvaraukseen. Oletuksena ajotunti alkaa ja päättyy samaan paikkaan, mikäli toisin ei ole sovittu erikseen ajanvarauksen yhteydessä. Opettajat joustavat näissä tilanteissa ja ottavat toki ehdotuksia vastaan. Asiakkaat eivät voi kuitenkaan siis itse päättää mistä ajotunti alkaa tai minne ajotunti päättyy. Ajotunnin kuvaukseen voidaan merkitä siis myös seuraavanlaisesti, mikäli ajotunnin aloitus- ja päättymispiste eivät ole samoja.

Webautoon ajanvarausmerkintä:  Ajotunti alkaa HLK20 >> Päättyy HLK1

Ajotuntien aloituspisteistä ja jokeripisteistä lähdettäessä ajotunnit kestävät 75min – 125min. Tarkemmat aloitus- ja jokeripistekohtaiset tiedot on nähtävissä tästä kartasta kyseistä pistettä klikkaamalla. Erikseen sovittaessa etukäteen voidaan siis myös opettajan kanssa sopia ajotunnin päättymisestä jollekin toiselle aloitus-, jokeri- tai toimipisteeseen.

Toimipisteestä alkavia ajotunteja on parhaiten tarjolla ja ne kestävät yleensä 50min – 100min. Myös Jokeripisteestä alkavia ajotunteja on yleensä hieman paremmin tarjolla kuin perus aloituspisteistä lähteviä ajotunteja, mutta tämä vaihtelee tapauskohtaisesti. Erikseen sovittaessa voi olla myös mahdollista, että ajotunti alkaa toimipisteestä ja päättyy johonkin tiettyyn etukäteen sovittuun aloitus- tai jokeripisteeseen. Samoin oppilas voi itse ehdottaa aloituspaikkaa esimerkiksi kodin läheisyydestä, joten olethan yhteydessä, niin voimme päättää asian sinun kanssasi tapauskohtaisesti.

Kyllä. Meillä voit hankkia B-ajokortin myös automaattivaihteisella Volkswagen Golf Variantilla. Tämän jälkeen saat luvan ajaa B-luokan automaattivaihteisella autolla, mutta et saa ajaa B-luokan manuaalivaihteisella autolla, vaan ajokorttiisi tulee tästä merkintä. Mikäli sinulla on käytössäsi tai aikomuksenasi hankkia automaattivaihteinen auto, etkä halua käyttää myöhemminkään manuaalivaihteista autoa, niin tässä on viime vuosina selvästi yleistynyt palvelu juuri sinun tarpeisiisi. Näin saat hyvin todennäköisesti ajokortin helpommin, nopeammin ja edullisemmin, sekä voit tarvittaessa kuitenkin päivittää ajokortin manuaalivaihteiseksi suorittamalla ainoastaan ajokokeen uudestaan manuaalivaihteisella autolla.

Kyllä. Voit ottaa yhteyttä autokouluun:
 • soittamalla +358 40 576 2015
 • lähettämällä teksti- tai Whatsapp -viestin numeroon +358 40 576 2015
 • lähettämällä kotisivuilta facebook messenger viestin info.helsinginliikennekoulu
 • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@helsinginliikennekoulu.fi
 • lähettämällä kotisivuilta Autokoulu Chat viestin, joka on pääsääntöisesti avoinna toimiston päiväkohtaisina aukioloaikoina.
 • lähettämällä kotisivuilta viestin yhteydenotto tai palaute Web-lomakkeella
 • lähettämällä extranet viestin Webauto oppilashallinnan kautta oppilaan käyttäjätunnuksilla
 • lähettämällä pikayhteydenottopyynnön sivustolta www.helsinginliikennekoulu.fi/ilmoittaudu
 • tulemalla käymään Etelä-Haagan toimipisteessämme aukioloaikoina päiväkohtaisina aukioloaikoina.
 

Kyllä. Voit maksaa kurssimaksun heti ilmoittautumisen yhteydessä valitsemalla oletus MAKSUTAPA 1 vaihtoehdon ”Maksa heti verkossa verkkopankkipainikkeilla tai SVEAn WebPay-rahoituksella” tai saada laskun sähköpostiin heti ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä mahdollisimman pian valitsemalla jälkimmäisen MAKSUTAPA 2 vaihtoehdon ”Sovit maksutavasta kurssin aloitettuasi autokoululla, viestillä tai soittamalla”.

Kyllä. Oppilaalla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa kurssiosallistuminen syytä ilmoittamatta ilman kustannuksia neljätoista (14) päivää Sopimuksen tekemisestä lukien siten, kuin oppilaalle toimitetussa peruuttamisohjeessa ja -lomakkeessa on tarkemmin kuvattu.

Mikäli oppilas ilmoittautuu kurssille, joka alkaa aiemmin kuin neljätoista (14) päivää Sopimuksen tekemisestä, on kyseessä oppilaan nimenomainen pyyntö aloittaa palvelun suorittaminen ennen kuin kuluttajansuojalain mukainen neljäntoista (14) päivän peruutusaika on kulunut umpeen. Tällöin oppilaan oikeus peruuttaa sopimus ja kurssiosallistuminen ilman kustannuksia päättyy viimeistään kurssin alkaessa. Oppimisympäristöön kirjautuminen tai teoria- ja ajotuntien varaaminen katsotaan jo oppilaan nimenomaiseksi pyynnöksi aloittaa kurssin.

Oppilaan oikeus Sopimuksen peruuttamiseen jää kuitenkin kurssin aloituksesta huolimatta voimaan, mutta tässä tilanteessa autokoululla on oikeus periä ja oppilaalla (ja Sopimuksen (sähköisesti) allekirjoittaneella alaikäisen oppilaan huoltajalla yhteisvastuullisesti oppilaan kanssa) on velvollisuus maksaa peruutusmaksu 65 euroa sekä hinnaston mukainen veloitus jo annetusta opetuksesta.

Mikäli oppilas muutoin keskeyttää kurssin sen jälkeen, kun kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän peruutusoikeus on kulunut umpeen, on autokoululla oikeus periä ja oppilaalla (ja Sopimuksen (sähköisesti) allekirjoittaneella alaikäisen oppilaan huoltajalla yhteisvastuullisesti oppilaan kanssa) velvollisuus maksaa Sopimuksen mukainen peruutusmaksu 65 euroa sekä hinnaston mukainen velvoitus jo annetusta opetuksesta.

Huomioithan, että myös varatut ajotunnit tulee perua viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä. Käyttämättömistä/liian myöhään perutuista ajoista laskutetaan perumismaksu (ajotunti á 80 €). Sairastapauksissa sairaslomatodistusta vastaan, emme laskuta varatuista ajoista. Sairaslomatodistus tulee toimittaa autokoululle 14 vrk sisällä peruutuksesta.

Lisätietoja seuraavista linkeistä:
www.helsinginliikennekoulu.fi/sopimusehdot

Ei. Lyhenne EAS tulee sanoista ”Ensimmäisen ajokortin suorittajan” ja EAS-koulutus (4h teoriatunnit) tulee siis suorittaa vain yhden kerran ensimmäistä ajokortti suoritettaessa. Mikäli suoritat ensimmäisenä esimerkiksi mopo-, traktori- tai kevytmoottoripyöräkortin, sinun ei tule suorittaa EAS-koulutusta enää henkilöauto (B) ajokorttia suorittaessasi. EAS-koulutuksen voi suorittaa helposti ja kätevästi myös Webauton oppimisympäristössä Ma-To klo 8-22 ja Pe-La klo 8-16 välillä. EAS-todistus tulee aina olla mukana ajo-opetuksessa opetusluvalla ajokorttia suoritettaessa. Lisäksi oppilaan tulee varmistaa, että EAS-todistus on mukana teoriakokeessa tai autokoulu jakaa oppilaan EAS-todistuksen sähköisesti ajovarmalle.

Ei. Lyhenne RTK tulee sanasta ”Riskientunnistamiskoulutus” ja RTK-koulutus (4h teoriatunnit + 4 ajotuntia) tulee siis suorittaa vain yhden kerran ja vain henkilöautokorttia (B) suoritettaessa. Mikäli olet suorittanut jotain RTK-koulutuksen osa-alueita aikaisemmin, kuten pimeänajon koulutuksen jo autokoulun perusvaiheessa, sitä ei tarvitse suorittaa enää uudestaan, mikäli toimitat meille tästä suorituksesta todistuksen. RTK-koulutuksen voi suorittaa helposti ja kätevästi myös Webauton oppimisympäristössä Ma-To klo 8-22 ja Pe-La klo 8-16 välillä. Nykyään RTK-todistus tulee aina ottaa mukaan ajokokeeseen osallistuttaessa.

Kyllä. Teoria- ja/tai ajotunteja voi ottaa kurssipakettivalinnasta huolimatta aina lisää tarpeen mukaan. Kurssin alkuvaiheessa kurssipakettia voi kyllä vielä vaihtaa haluamaansa erikseen sopimalla. Kurssipaketit sisältävät vaihtelevan määrän teoriatunteja ja ajotunteja, joista osa on pakollisia ja osa voi olla myös vapaaehtoisia.

Kyllä. Nopeimmillaan kesällä 2021 on suoritettu ilmoittautumisesta alkaen:
 • mopokurssi (AM120) noin 2 viikossa
 • moottoripyöräkurssi (A) suoritettu noin 2 viikossa.
 • moottoripyöräluokan korottaminen 1-2 päivässä.
 • henkilöautokurssin (B) noin 3-4 viikossa.

Keskimäärin kuitenkin kurssit on suoritettu ilmoittautumisesta alkaen:

 • mopokurssi (AM120) noin kuukaudessa.
 • moottoripyöräkurssi (A) noin 3-4 viikossa
 • moottoripyöräluokan korottaminen 2-7 päivässä.
 • henkilöautokurssin (B) noin 4-8 viikossa.

Ei ole. Aloitusinfossa käykään kurssin aloitukseen ja suorittamiseen liittyviä asioita, jotta kurssin suorittaminen lähtee hyvin etenemään heti alusta asti. Mikäli pystyt opiskelemaan nämäkin asiat itsenäisesti kotisivuiltamme kurssikohtaisesta aloitus- ja kurssiohjeesta, niin sinun ei tarvitse välttämättä osallistua vapaaehtoiselle aloitusinfo teoriatunnille. Joka tapauksessa kaikki autokoulukurssit vaativat nykyään entistä itsenäisempää ja vastuullisempaa otetta sekä itseopiskeluun että kurssin edistymiseen liittyen, koska teoriatunteja on paljon aikaisempaa vähemmän ja toimistolla käydään ainoastaan oma-aloitteisesti tai ajotuntien yhteydessä.

Kyllä, mikäli kurssin tavoitteena on saada ajokortti ja ajo-oikeus uuteen ajokorttiluokkaan. Ajokorttilupa tulee olla voimassa sekä teoria-, käsittely- ja ajokoetta varattaessa että suoritettaessa ja sitä voi hakea ajovarman tai autokoulun toimipisteessä perinteisellä hakemuskaavakkeella 39€ tai jossain tapauksissa myös sähköisesti Traficom oma-asiointi palvelussa 24€.

Lisätietoja seuraavista linkeistä:
www.helsinginliikennekoulu.fi/ajokorttilupa
https://ajokortti-info.fi/fi/ajokortin-hankkiminen/ajokorttilupa

Kyllä, useissa tapauksissa. Sinulla tulee kuitenkin olla mahdollisuus henkilökohtaisesti:
 • Tunnistautua sähköisesti esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.
 • Antaa vakuutus omasta terveydentilastasi
 • Käyttää aikaisempaa Passi- tai henkilökorttirekisterissä olevaa passikuvaa ja allekirjoitusta.

Kyllä. Näin se tulee varmasti hoidettua riittävän ajoissa. Ajokorttilupa tulee olla voimassa kaikkia kuljettajantutkintoja (teoriakoe, käsittelykoe, ajokoe) varattaessa ja suoritettaessa.

Kyllä. Passikuvat voidaan ottaa ja tulostaa Etelä-Haagan toimipisteessä, sekä myös lähettää viranomaisten sähköiselle valokuvapalvelimelle. Lähettäessämme kuvat sähköisesti valokuvapalvelimelle, lähetetään asiakkaalle aina samantien kuvatunnus, joka syötetään passia tai henkilökorttia sähköisesti haettaessa. Näin asiakkaan passikuva liitetään sähköiseen hakemukseen valokuvapalvelimella jo olevasta valokuvatietokannasta. Varatessasi ajan passikuvaukseen, muistathan huomioida päiväkohtaiset aukioloajat (nähtävillä kotisivuilla) myös ajanvarausta tehdessäsi.

Kyllä. Ajovarman tuotteiden ennakkomaksu netissä on mahdollista 12.1.2017 alkaen ajanvarauksen yhteydessä. Netin kautta maksut maksetaan aina tuote kerrallaan varauksen yhteydessä. Ajovarma toivoo, että palvelua hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon.

Käytännössä autokoulun oppilaille tämä tarkoittaa, että ajokorttilupahakemuksen, teoriakokeiden sekä ajo- ja käsittelykokeiden maksamisen on mahdollista netin kautta ennakkoon, ajanvarauksen yhteydessä. Ennakkomaksu voidaan suorittaa siten, että oppilas suorittaa maksun varausvahvistuksen mukana tulleen maksulinkin kautta ennen suoritusajankohtaa. Poikkeuksena moottoripyöräkurssilla ajanvarauksen ”A1/A2/A-käsittelykoe ja maksu ajokeesta” osalla maksetaan samalla kertaa käsittely- ja ajokoemaksut, eli tämän jälkeen myöhemmin tapahtuvan ajokokeen varausvahvistuksen maksunlinkin kautta ei tule maksaa ajokoemaksua enää toistamiseen.

Ajokorttilupahakemuksen ennakkomaksu

Oppilas täyttää lupahakemuksen (yhteistyössä autokoulun kanssa) – Autokoulu toimittaa lupahakemukset nipuissa Ajovarmalle – Autokoulu varaa ajan ja oppilas maksaa hakemuksen netin kautta – Varattava tuote on ”Ajokorttilupahakemus (autokouluasiakas)” – Suositeltava varattava aika on noin 1-2 kk päähän – Aika on varattava sen takia, että nettimaksu on mahdollista vain ajanvarauksen yhteydessä – Oppilaan ajokorttilupahakemusta varten varattua aikaa ei siis tarvitse todellisuudessa käyttää, jos lupahakemus toimitetaan nykykäytännön mukaisesti nipuissa autokoulun kautta Ajovarmalle. Autokoulun oppilaalle antama opastus asiassa on jatkossakin tärkeää! Hakemuksen käsittely voi alkaa kun hakemus on toimitettu ja maksettu. Nykyään ajokorttilupahakemuksen voi useissa tapauksissa tehdä myös Traficomin sähköisessä palvelussa.

Lisätietoja: Ajovarman ennakkomaksuohje.

Et voi. Teoriakokeeseen pääsee vasta kun ajokorttilupa on hyväksytty. Nykyään ajokorttilupahakemuksen voi tehdä useissa tapauksissa myös Traficomin sähköisessä palvelussa. Toki me voimme tulostaa myös perinteisen ajokorttilupahakemuksen ja toimittaa tämän puolestasi Ajovarmaan tai voit käydä myös itsenäisesti hoitamassa ajokorttilupahakemuksen missä tahansa Ajovarman toimipisteessä. Voimme yrittää varata sinulle teoriakokeen, mutta mikäli ajokorttilupaasi ei ole vielä myönnetty, niin ajanvaraus ei vielä ole mahdollista. Teoriakoe on mahdollista varata myös itsenäisesti osoitteessa ajovarma.fi/ajanvaraus tai ajovarma.fi/booking

 Lisätietoja autokoulun toimistolta tai täältä.

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman tutkintotoimistolla (useita toimipisteitä pääkaupunkiseudulla) ja voit itse valita vapaasti toimipisteen, jossa teoriakokeen haluat käydä suorittamassa. Varaa teoriakoe osoitteessa ajovarma.fi/ajanvaraus tai ajovarma.fi/booking

Teoriakokeeseen mukaan tarvitset henkilötodistuksen sekä todistuksen teoriatuntien suorittamisesta eli
E112-lomakkeen. (Jos sinulla on jo jokin aiempi ajokortti olemassa, niin siinä tapauksessa vain henkkarit riittää.)

E112-lomake: Kun vaadittavat verkkotunnit olet suorittanut, laita meille tästä tieto asiakaspalveluun
sähköpostilla. Tämän jälkeen saamme kuitattua EAS-tunnit suoritetuksi ja pääset sen jälkeen itse tulostamaan
suorituksestasi todistuksen. (Todistuksen saat tässä vaiheessa tulostettua suoraan omalta kurssisivultasi.)

Todistusten toimitus-/kuittausaika on keskimäärin 1-2 arkipäivää, joten muistathan pyytää todistuksen hyvissä
ajoin ennen teoriakoettasi! Nykyään onnistuu myös Webauton kautta EAS-todistuksen jakaminen suoraan Ajovarman viranomaisjärjestelmään, joten mikäli joko on asetettu päälle, ei teoriakokeeseen tarvita nykyään EAS-todistusta mukaan.

Teoriakoetta pääset harjoittelemaan kurssisivuillasi, kohdassa ”Netreeni” tai osoitteessa ajokaista.com valitsemasi oppimateriaalitilauksen mukaisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita kurssipaketin joko sisältäen teoriakoeharjoitteluohjelmiston (Netreeni) 0€ (norm. 15€) tai laajan oppimisympäristön 50€ (norm. 65€) . Lisäksi on saatavilla erikseen painettu oppikirja tai osia laajasta sähköisestä oppimisympäristöstä valitsemalla ensin kurssipaketin, joka sisältää vain Netreenin ja tilaamalla erikseen nämä muut haluamasi oppimateriaalit ilmoittamalla asiasta autokoululle soittamalla, viestillä tai laittamalla tiedon haluamistasi oppimateriaaleista lisätieto kenttään ilmoittautumisen yhteydessä. Oppimateriaaleja ja oppimisympäristö saatavilla kattavasti kielillä Suomi, Ruotsi ja Englanti.

Mikäli haluat oppimateriaalit käyttöösi ilman kurssille ilmoittautumista, niin voit myös tilata nämä itseopiskelu- ja oppimateriaalipaketit ilmoittautumalla seuraavan oppimateriaalien tilauslinkin kautta tästä. 

Lisätietoja seuraavista linkeistä:
www.helsinginliikennekoulu.fi/oppimateriaalit

Ajotunnit voidaan aloittaa, kun vähintään teoriaosuus on suoritettu. Mahdollisuuksien mukaan myös teoriakoe voidaan suorittaa ennen ajotunteja ja näin tehdään aina mopo- ja moottoripyöräkurssilla, sekä usein myös henkilöautokurssilla, jotta ajotunnit saadaan suoritettua riittävän tehokkaasti ennen ajokoetta ilman teoriakokeen suorittamisesta aiheutuvia taukoja 2-3 kertaa viikossa ensimmäisestä ajotunnista aina hyväksyttyyn käsittely- ja ajokokeeseen asti. Erityisesti mm. mopokurssilla ajotunteja voit suorittaa vasta 15-vuotta täytettyäsi, kun käsittelykoe on saatu varattua hyväksytyn teoriakokeen jälkeen. Ole yhteydessä asiakaspalveluun, kun haluat ja on mielestäsi hyvä aika aloittaa ajotunnit, sekä olet mielestäsi riittävästi opiskellut teoriaa käytännön ajoharjoittelun aloittamista varten, jotta ajotunneilla oppiminen on mukavampaa ja tehokkaampaa. 

Yleensä heti kurssin alussa, mutta viimeistään tässä vaiheessa sinulle valitaan oma vastuuopettaja. Hänen kanssa voit sopia aikataulusta tarkemmin ja myös Webauto kurssisivullasi voit tehdä ajotuntivarauksia oletuksena vain vastuuopettajasi kalenteriin ja sinulle valittua autoa hyödyntäen.

Kyllä. Pääsääntöisesti kurssimaksun voi maksaa 1-6 erässä. Poikkeustapauksissa erikseen sovittaessa on mahdollista saada jaettua kurssimaksu useampaankin erään ja erät voivat olla esimerkiksi kuukauden välein. Näissä tapauksissa erien määrä tarkoittaa sitä, että kuinka monen kuukauden kuluttua aikaisintaan voi saada ajokortin ja voi siis osallistua ajokokeeseen. Ilman erillistä rahoitussopimusta kurssimaksu tulee siis kokonaisuudessaan olla maksettu ennen ajokokeeseen osallistumista.

Normaalisti kurssi laskutetaan opetuksen etenemisen mukaan, eli sitä mukaan kun sinulle kertyy suorituksia, niin sitä mukaan kertyy myös laskua.

Kurssi tulee olla maksettuna kokonaan ennen ajokokeeseen osallistumista.

Voit nyt valita maksutavaksi myös Resurs Bank  tai Svea Payments erämaksun, tällöin voit itse päättää, että kuinka monessa erässä kurssin haluat maksaa (tällöin kurssin ei tarvitse olla kokonaan maksettuna ennen ajokokeeseen osallistumista). 

Ei. Kuljettajantutkinto sisältää ajokorttiluokittain eri osa-alueita seuraavasti:

 • Mopokurssi (AM120-luokka) sisältää teoria- ja käsittelykokeen.
 • Moottoripyöräkurssi (A1/A2/a-luokat) sisältävät teoria-, käsittely- ja ajokokeen.
 • Moottoripyöräkortin korottaminen valmennusjakso kurssi (A1/A2/A-luokat) sisältävät joko käsittely- ja ajokokeen tai vaihtoehtoisesti ainoastaan autokouluopetusta 2 teoriatuntia ja 5 ajotuntia tietyissä tapauksissa 2-vuoden ajokokemukseen perustuen ilman kuljettajantutkintoa.
 • Henkilöautokurssi (B-luokka) sisältää teoria- ja ajokokeen.
Autokoulumaksujen lisäksi kuitenkin Ajovarma Oy laskuttaa ajokorttilupa ja tutkintomaksut erikseen ajanvarauksien yhteydessä.

Kyllä, Teoriakokeen voit varata itsenäisesti, mutta käsittely- ja ajokokeet varataan yleensä autokoulun toimesta, jotta voidaan suunnitella tarvittavat ajotunnit ja opettajan aikataulut yhdessä ennen käsittely- ja/tai ajokokeen varausta. Ajovarma saa tarvittavat EAS-tuntisuoritukset suoraan Webauto järjestelmästä, eikä teoriakokeeseen tarvitse enää ottaa mukaan edes EAS-todistusta. Käsittely- ja ajokokeeseen opettaja huolehtii mukaan kaikki tarvittavat opetustodistukset.

Kyllä. Halutessasi voit suorittaa kaikki pakolliset teoriatunnit verkkoteoriatunteina Ma-To klo 8-22 ja pe-la klo 8-16 välillä Webauton oppimisympäristössä oman aikataulusi mukaisesti. Lisäksi on tarjolla vapaaehtoisia Extrateoriatunteja, jotka voi suorittaa virtuaaliteoriatunteina.

Lisätietoja täältä tai olemalla yhteydessä toimistoomme.

Kyllä. Teoriatunnit on mahdollista suorittaa virtuaaliteoriatunteina virtuaaliluokassa live-opettajan ryhmäopetuksena. Virtuaaliluokkaan tulee kirjautua noin 10-15 min ennen teoriatunnin alkua ja testata etukäteen kuva- ja ääniyhteys. Käytössäsi on nettiopetus.fi palveluntarjoajan virtuaaliluokka, joissa siis pääsääntöisesti live- opettaja järjestää teoriatunnit ns. nettiteoriatunteina. Vapaaehtoisia Extrateoriatunteja voidaan järjestää myös teoriatunneista etukäteen tehtyjen tallenteiden avulla. Virtuaaliteoriatunnit on mahdollista suorittaa millä tahansa älylaitteella tai tietokoneella heti, kun olet ilmoittanut autokoululle haluavasi suorittaa teoriatunnit virtuaalitunteina ja autokoulu ilmoittaa tästä palveluntarjoajalle.

Lisätietoja täältä tai olemalla yhteydessä toimistoomme.

Kyllä. Perinteisen luokkaopetuksen vähäisestä kysynnästä johtuen järjestämme teoriatunteja toimipisteemme luokassa melko harvoin. Tästä johtuen perinteiseen luokkaopetukseen tulee myöskin ilmoittautua etukäteen, jotta saamme oppitunnille vähintään 3 oppilasta ja voimme vahvistaa teoriatunnin järjestymisen oppilaille riittävän hyvissä ajoin.

Kyllä. Perinteisen luokkaopetuksen vähäisestä kysynnästä johtuen järjestämme teoriatunteja toimipisteemme luokassa melko harvoin. Tästä johtuen perinteiseen luokkaopetukseen tulee myöskin ilmoittautua etukäteen, jotta saamme oppitunnille vähintään 3 oppilasta ja voimme vahvistaa teoriatunnin järjestymisen oppilaille riittävän hyvissä ajoin.

Ei, mikäli sinulla on jokin ajokortti jo ennestään. Oppilaan tulee siis suorittaa mopokurssilla (AM120) tai moottoripyöräkurssilla (A1/A2/A) ns. Ensimmäisen ajokortin suorittajan turvallisuuskoulutus (EAS), mikäli hänellä ei ole ajokorttia pohjalla, eikä hän ole suorittanut tätä 4 teoriatuntia sisältävää EAS-koulutusta aikaisemmin.

Kyllä. Henkilöautokurssilla (B) tulee suorittaa aina vähintään ns. Riskientunnistamiskoulutuksen (RTK) 4 teoriatuntia, vaikka oppilaalla olisikin jo jokin ajokortti ennestään, eikä hänen tulisikaan suorittaa enää ns. Ensimmäisen ajokortin suorittajan turvallisuuskoulusen (EAS) 4 teoriatuntia, jotka tulee suorittaa vain ensimmäistä ajokorttia suoritettaessa. Tarjolla on myös aina vapaaehtoisia Extrateoriatunteja, jotka käsittelevät ajamista autolla liikenteessä, kuten auton käsittelyä, liikennesääntöjä, pysäköintiä, sekä yleisiä liikennetilanteita.

Ei ole. Suosittelemme kuitenkin, että suoritat vähintään 2-3 ajotuntia, mikäli sinulle ei ole mitään aikaisempaa ajokokemusta mopolla tai moottoripyörällä esimerkiksi yksityisalueella, suljetulla aluella tai motocross radalla. Jossain tapauksissa on siis mahdollista, että ajetaan vain yksi ajotunti juuri ennen käsittelykoetta ja lähdetään käsittelykoepäivänä suoraan liikenteeseen ja käsittelykoekentälle, jolloin oppilaalla itsellään on erityinen vastuu menestymisestään käsittelykokeessa ja selviytymisestään liikenteessä. Ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan toimipisteestä, jossa myös ajovarusteita säilytetään ja ne puetaan päälle. Valmiit mopokurssipaketit sisältävät aina vähintään 2-4 ajotuntia mopolla.

Et voi. Alussa tulee panostaa itseopiskeluun, sekä suorittaa teoriatunnit ja teoriakoe. Vasta tämän jälkeen voimme varata käsittelykokeen, jota ennen ajotunnit tulee suorittaa tiiviisti 1-2 viikon aikana. Ajotunteja voi suorittaa, kun olet täyttänyt jo 15-vuotta.
On kuitenkin suositeltavaa, että suoritat teoriakokeen jo 1kk ennen kuin täytät 15v ja vasta tämän jälkeen siis suoritat ajotunteja, kun liikennesäännöt ovat riittävän hyvin hallussa. Suorittamalla teoriakokeen näin edellä mainitusti 1kk etukäteen, voit silti suorittaa myös käsittelykokeen heti viikon sisällä täytettyäsi 15-vuotta. Käsittelykokeen varausaika on yleensä noin 1-2 viikkoa.

 Lisätietoja olemalla yhteydessä toimistoomme tai täältä.

Kyllä. Huomioithan, että mopolla ajettaessa tulee käyttää tieliikennekäyttöön hyväksyttyä suojakypärää asianmukaisesti kiinnitettynä ja ajolaseja, jos kypärässä ei ole visiiriä sekä suojaavaa, turvallisuutta lisäävää vaatetusta. Tähän kuuluu ehjät ja hankausta kestävästä materiaalista valmistetut pitkähihainen takki ja pitkälahkeiset housut. Vaatetukseksi ei kelpaa esimerkiksi college-vaatteet, verryttelyvaatteet, tuulipuku tai legginsit, ellei niitä ole hyväksytty erikseen tieliikennekäyttöön. Lisäksi tukevat ja umpinaiset jalkineet. Suosittelemme myös suojaavien hansikkaiden käyttöä.

Näitä suojavarusteita tulee käyttää aina mopolla ajettaessa, ajoharjoittelussa ja kuljettajantutkinnossa. Asianmukaisten varusteiden käyttäminen on edellytys kokeeseen pääsemiselle.

Kyllä. A1-, A2- ja A -luokkien ajo- ja käsittelykokeessa kuljettajalla on oltava seuraavat pakolliset varusteet:

 • tieliikennekäyttöön hyväksytty suojakypärä asianmukaisesti kiinnitettynä, sekä ajolasit silloin, kun kypärässä ei ole visiiriä;
 • tieliikennekäyttöön tarkoitetut polvisuojilla varustetut moottoripyöräilijän ajohousut;
 • tieliikennekäyttöön tarkoitettu kyynärpää- ja olkapääsuojilla varustettu moottoripyöräilijän ajotakki;
 • tieliikennekäyttöön tarkoitetut suojilla varustetut moottoripyöräilijän ajokäsineet; sekä
 • moottoripyöräkäyttöön tarkoitetut ajojalkineet.

  A1-, A2- ja A -luokkien ajo- ja käsittelykokeessa kuljettajalla on oltava seuraavat pakolliset varusteet:

Ajohaalari hyväksytään ajokokeessa, jos se täyttää ajotakille ja ajohousuille määrätyt vaatimukset. Varusteiden mahdolliset puutteet (esim. hankaumat, ratkeamat) eivät saa vaikuttaa varusteiden turvallisuuteen. Vaadittujen suojien on oltava ajokokeen aikana varusteissa paikallaan. Asianmukaisten varusteiden käyttäminen on edellytys kokeeseen pääsemiselle.

Kyllä, mutta toistaiseksi ainoastaan henkilöautokurssilla. Ajotunteja voit varata kuitenkin pääsääntöisesti toimistostamme paikan päällä tai soittamalla,  sekä opettaja voi myös varata ajotunteja sinulle ajotunnin yhteydessä. Nykyään on mahdollista varata B-luokan ajotunteja myös Webauton ajanvarauksella muutaman päivän päähän, jotta ehdimme varmistamaan, että ajankohta on toimiva opetuksen ja oppimisen kannalta. Soittamalla vapaita ajotuntiaikoja voi olla aikaisemmin ja eri ajankohtina vapaina, vaikka ne eivät olekaan varattavissa Webauton ajanvarauksella itsenäisesti. Mopo- ja moottoripyöräkurssilla ajotunteja on sen verran vähän, että nämä tulee suunnitella yhdessä meidän kanssa ja mopokurssilla myös yleensä vasta käsittelykokeen varauksen yhteydessä.

Kyllä. Varatut ja suoritetut teoria- ja ajotunnit näkyvät Webauton oppilashallinta- ja oppimisympäristöstä. Kirjautuminen tänne ympäristöön tapahtuu myös opetussopimuksessa mainituilla ja sähköpostitse kurssin ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä lähetetyillä käyttäjätunnuksilla osoitteessa www.helsinginliikennekoulu.fi/kirjaudu.

Kyllä, mutta kannattaa ensin yrittää kirjautumista tarkasti seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Kirjautuminen Webautoon

 1. Oikea linkki Webauto oppilashallinta- ja oppimisympäristö järjestelmään: https://www.ajokorttiautokoulu.fi/ilmoittaudu tai https://kuljettajaopetus.fi/helsinginliikennekoulu
 2. Käyttäjätunnus sisältää myös isoja ja pieniä kirjaimia, sekä numeroita
 3. Salasana: 0000 ja sitten sinun on vaihdettava tämä, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran.

Login to Webauto

 1. Correct link to Webauto student management and learning environment system: https://www.ajokorttiautokoulu.fi/ilmoittaudu or https://kuljettajaopetus.fi/helsinginliikennekoulu
 2. Username including also BIG, small letters and numbers
 3. Password: 0000 and then you must change this one when you login first time.

Ilmoita peruutuksesta autokoululle/opettajallesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Perumattomasta tai myöhään perutusta ajotunneista (autolla tai ajosimulaattorilla) veloitamme tunnin hinnan. Ajanvaraukset ja niiden peruutukset tulee tehdä soittamalla tai viestillä +358 40 576 2015 (myös Whatsapp).

Perumisehdot sairastapauksissa:

Jos sairastut, ilmoita siitä mahdollisimman pian ja peru varaukset heti, kuitenkin viimeistään samana aamuna klo 10:00 mennessä. Perumattomista ajotunneista veloitamme hinnaston mukaisen hinnan ja klo 10:00 jälkeen perutuista 50 % ajotunnin hinnasta.

HUOM! Mikäli samalle päivälle on käsittely- tai ajokoe, tulee se perua viimeistään edellisenä arkipäivänä autokoulun toimiston aukiolojen puitteissa! Ajovarma Oy veloittaa 50% myöhään perutun ajo- tai käsittelykokeen hinnasta, eikä uutta koevarausta voi tehdä ennen kuin perumaton maksu on maksettu.Sairauden vuoksi peruttua ajotuntia ei veloiteta, jos siitä on esittää lääkärin tai sairaanhoitajan kirjoittama sairaspoissaolotodistus.

Ajokokeeseen ajan varaa aina opettaja.

Ajokorttilaki muuttui 1.7.2018.

Jos olet suorittanut ajokokeen ennen 1.7.2018, etkä ole vaadittavia jatkovaiheita vielä suorittanut, tällöin sinun tulee suorittaa kahden vuoden sisällä tutkinnosta uusi Riskikoulutus. Riskikoulutus sisältää 4h teoriaa ja 4h ajotuntia.

Jos ajokoe suoritetaan 1.7.2018 jälkeen, tällöin Riskikoulutus suoritetaan jo ennen ajokoetta (Riskikoulutus sisältyy meillä kaikkiin B‑kursseihin), eli tässä tapauksessa sinun ei tarvitse enää tulla suorittamaan mitään jatkovaiheita tutkinnon läpäisyn jälkeen.

1.7.2018 alkaen henkilöautokurssit ovat siis yksivaiheisia.

Kyllä. Autossa kannattaa pitää aina mukana tarvikkeita ja välineitä myös eri vuodenaikojen tarpeet huomioiden. Näistä seuraavista tarvikkeista ja välineistä voi olla hyötyä ainakin erityistilanteissa.

 • Varoituskolmio
 • Heijastinliivit ja heijastimet
 • Taskulamppu tai led valaisin
 • Sulakkeita
 • Varapolttimoita
 • Navigaattori
 • Kartat  (GT-tiekartasto, tietyökartta, kaupunkikartat, ulkoilukartat, ulkomaiset tiekartat..)
 • Kännykkä  (numerot hätätilanteita varten ja 112-appsi)
 • Vaatteita  (käsineet, ajokengät, lämmintä)
 • Ensiapulaukku
 • Vararengas
 • Ristikkoavain
 • Tunkki
 • Renkaanpaikkausaine
 • Hinausköysi
 • Kuorman sidontaliinat
 • Jääraappa
 • Lumiharja
 • Lumilapio
 • Lukko- ja moottoriöljyä
 • Lasinpesunestettä
 • Lasin kuivaus lasta ja säämiskä
 • Paperirulla
 • Mikrokuituliina
 • Pysäköintikiekko
 • Huolto- ja käyttöohjekirjat
 • Muistiinpanovälineet
 • Aurinkolasit ja tarvittaessa ajamiseen soveltuvat silmälasit
 • Ajokortti
 • Vahinkoilmoituskaavakkeita (vakuutusyhtiöltä ja netistä)

Nykyään ei enää tarvitse säilyttää autossa

 • Rekisteriotetta tai Rekisteröintitodistusta (tekninen osa)

Kyllä. Tilaa lahjakortti näin:

1. Tilaa ja maksa lahjakortti välittömästi verkkopankkipainikkeilla Webauton uudessa verkkokaupassa, mutta laitathan lahjakortin saajan tiedot ainoastaan lisätiedot kenttään, jolloin lahjan saaja ei saa halutessasi tietoa lahjakortista ennen kuin lahjakortin antajana annat hänelle lahjakortin henkilökohtaisesti. Halutessasi voit myös valita jälkimmäisen maksutapa vaihtoehdon, jolloin lähetämme sinulle laskun sähköpostitse erikseen sovitusti.

2. Maksettuasi valitsemasi lahjakortin arvon kokonaisuudessaan, lähetämme sinulle lahjakortin joko postitse tai sähköpostitse esimerkiksi tilauksen lisätiedot kentässä ilmoittamallasi tavalla. Lahjakortin arvoksi voidaan määritellä myös esimerkiksi kurssimaksun ensimmäisen erän suuruus ja sähköpostitse sovitaan erikseen, että kurssin maksaja sitoutuu maksamaan kurssimaksun kaikki erät erillisen sopimuksen mukaisesti. Maksetun laskun viitenumero lisätään myös lahjakorttiin, jotta tiedetään, että mitä on maksettu lahjakortin tilauksen yhteydessä.

3. Lahjakortissa on mainittu lahjakortin saaja ja antaja, sekä lahjakortin määrä (arvo) ja viimeinen voimassaolopäivä. Lisäksi allekirjoitus, leima ja lahjakortin numero (sama kuin laskun viitenumero) tunnistaa tilauksen ja se voidaan käyttää millä tahansa Helsingin Liikennekoulun kurssipaketilla tai palvelussa vain kertaalleen ainoastaan lahjakortin Saajan toimesta, mikäli lahjakortin antaja ei toisin sovi asiasta autokoulun kanssa.

 Lisätietoja olemalla yhteydessä toimistoomme tai täältä.

Kyllä. B-luokan ajokokeessa käytössä olevaan autoon tulee olla asennettuna polkimet (tukevasti auton omaan tukirakenteeseen) ja niiden toiminta testataan ajokokeen alussa. Lisäksi myös opettajalle ja tutkinnon vastaanottajalle asennettu erillinen taustapeili vaaditaan. Toki myös kaikkia muitakin ajokortti- ja tieliikennelakiin liittyviä määräyksiä tulee noudattaa ja näin ollen esimerkiksi olosuhteen ja sään mukaisesti myös talvirenkaat tulee tarvittaessa olla asennettuna.

Lue lisää myös tutkintoajoneuvo vaatimuksista täältä.

Scroll to Top