Valtaosa autokouluista palvelee normaalisti

Autokoulut pystyvät palvelemaan asiakkaitaan normaalisti haastavasta koronatilanteesta huolimatta. Myös teoria- ja ajotutkintoja pääsee suorittamaan normaaliin tapaan.

Suurin osa autokouluissa annettavasta opetuksesta tapahtuu autossa, yksilöopetuksena. Luokissa perinteisesti annettua teoriaopetusta on nyt tietoisesti siirretty verkkoon ja ryhmäkokoja on pienennetty.

Suomen Autokoululiitto ry:n puheenjohtaja Jukka Kiviniemi kuvaa vallitsevaa tilannetta: ”Autokouluyrittäjät ympäri maan ovat tehneet lukuisia vastuullisia toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että teoria- ja ajo-opetusta voidaan antaa turvallisesti ja ammattitaitoisesti, koronaviruksesta huolimatta.”

Autokoululiitto on kehottanut autokouluja huolehtimaan autojen, simulaattoreiden ja turvavarusteiden desinfioimisesta jokaisen asiakkaan jälkeen. ”Viruksen leviämisen ehkäisy on meidän kaikkien yhteinen asia. Siksi hygieniaan on nyt kiinnitetty erityisen paljon huomiota. Oppilaiden ja opettajien turvallisuus on meille itsestäänselvyys”, Kiviniemi toteaa.

Autokouluissa noudatetaan valtioneuvoston ja THL:n antamia ohjeita: ”Flunssaisena ei ajo- tai teoriatunnille saa tulla. Samoin riskiryhmiin kuuluvien opetuksessa pidetään nyt taukoa ja opetus jatkuu heidän osaltaan tilanteen normalisoiduttua”, Kiviniemi muistuttaa.

”Autokoulujen palveluasenteen ja muuntautumiskyvyn ansiosta valtaosa oppilaista pystyy edelleen suorittamaan autokoulunsa suunnitellussa aikataulussa, vallitsevista poikkeusoloista huolimatta”, Jukka Kiviniemi kiteyttää.

Lisätiedot:
Suomen Autokoululiitto ry, puheenjohtaja Jukka Kiviniemi: 040 548 5416; jukka.kiviniemi@autokoululiitto.fi 

Vieritä ylös