Turvallisuuskoulutus (EAS) + todistus 49€ (norm. 69 €)

Saat 20 euron alennuksen hyödyntämällä EAS20 alennuskoodia myös ilmoittautuessasi millä tahansa mopo-, moottoripyörä- ja henkilöauto kurssipaketille, joka sisältää tämän EAS-koulutuksen. Alennusta ei siis voi hyödyntää, mikäli EAS-koulutus on jo suoritettuna tai aikaisempi ajokortti on pohjalla, koska siinä tapauksessa voit valita edullisemman kurssipaketin, joka ei sisällä tätä EAS-koulutusta.

Opetuslupaopetuksessa EAS-koulutus tulee olla suoritettuna ennen ajo-opetuksen aloittamista.

EAS-

koulutus + oppimateriaalit alk. 49€ (norm. 69€)

Ilmoittaudu klikkaamalla vaaleaa painiketta!

Lue lisää tästä!

Kurssit alkavat neljän tunnin teoriaosuudella.
Nämä neljä teoriatuntia voit suorittaa etänä verkkoteoriatunteina, Valvomon aukioloaikoina Ma-Ke 14-22, To 8-22, Pe-La 8-16.
Nyt siis myös EAS- ja RTK-tunteja voidaan suorittaa viikonloppuisin, alkaen 1.2.2020! Vapaaehtoinen aloitusinfo maanantaisin klo 17.00. 

Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), 4 teoriatuntia, on pakollinen kaikille, jotka hakevat ajokorttia ensimmäistä kertaa.

 • Opetus sisältää 4 tuntia teoriakoulutusta liikenteen perusteita.

  Autokoulun toimipisteessä nämä ovat lukujärjestyksen siniset teoriat (turvallisuuskoulutus / liikenteen perusteet (EAS), jonka aloitustunti on Aloitus-INFO ja toinen tunti TK1-4). Voit suorittaa teoriatunnit kätevästi ja nopeasti verkkotunteina valvomon aukioloaikoina myös lauantaisin. Sovitaan kurssin alussa, haluatko suorittaa teoriatunnit TK1-4 verkkotunteina oppimisympäristössä,  perinteisessä toimipisteen luokassa tai virtuaalitunteina virtuaaliluokassa.

 • Koulutuksen tavoitteena on antaa ajokorttia suorittavalle perustiedot liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

 • Voit hankkia opetuksen autokoulussa tai muulta viranomaisen hyväksymältä kouluttajalta.

 • Pyydä suoritetusta koulutuksesta todistus opettajalta. Tarvitset sitä mennessäsi teoria- ja ajokokeeseen.

 • Opetuslupaopetuksessa EAS-koulutus tulee olla suoritettuna ennen ajo-opetuksen aloittamista.

Traktorin (T), mopon (AM/120) ja mopoauton (AM/121) ajokorttia varten ei vaadita pakollista ajo-opetusta, mutta se on suositeltavaa tutkinnon läpäisemiseksi. Ajo-opetusta voit hankkia esimerkiksi autokoulussa.

Ajo-opetus, riippuu suoritettavasta ajokorttiluokasta

 • Moottoripyörän ajokorttia varten tarvitset vähintään 5 tuntia ajo-opetusta.

 • Henkilöauton ajokorttia varten tarvitset vähintään 10 tuntia ajo-opetusta.

 • Tarvittavan ajo-opetuksen määrä riippuu käytännössä ajokortin suorittajan henkilökohtaisista tarpeista ja mahdollisista ennakkotiedoista ja -taidoista. Opetuksen ja ajoharjoittelun määrä ja sisällöt voidaan sovittaa joustavasti oppimistarpeiden mukaan siten, että minimimäärä on yllä mainittu tuntimäärä. Mitä enemmän harjoittelet ohjatusti ennen kuljettajantutkintoa, sitä paremmat valmiudet saat itsenäiseen kuljettajana toimimiseen kortin suorittamisen jälkeen.

 • Voit hankkia ajo-opetuksen autokoulussa tai opetuslupaopettajan kanssa.

Vain henkilöauton (B-luokka) ajokortin suorittajalle pakollinen:
Riskikoulutus, 4 teoriatuntia + 4 ajotuntia

 • Opetus sisältää 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia tieliikenteen riskien tunnistamisesta ja hallinnasta. Ajo-opetus voidaan osin antaa simulaattorilla.

 • Koulutuksella lisätään valmiuksia vaikeissa olosuhteissa ajamiseen ja tuetaan muutenkin sääntöjä noudattavan turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista. Koulutuksessa vahvistetaan erityisesti valmiuksia tunnistaa ja välttää liikenteen vaaratilanteita ja tekijöitä, jotka kuljettajan ajokykyä heikentämällä voivat lisätä onnettomuusriskiä.

 • Opetusta saa autokoulussa tai viranomaisen hyväksymältä kouluttajalta.

Muistathan, että ajoneuvon kuljettajana olet vastuussa paitsi omasta, myös muiden liikenteessä kulkevien turvallisuudesta. Harjoittele siis riittävästi. Katso vinkit ajoharjoitteluun täältä.Tervetuloa kurssille palvelevaan ja mukavaan autokouluun !

Ilmoittautuminen onnistuu paikanpäällä, soittamalla, sähköpostitse tai ilmoittaudu netissä.

Ilmoittaudu kurssille tästä !
Helsingin Liikennekoulu - Autokoulu Helsinki - Traktorikurssi