Nyt voi siis valita:

  1. ME TOIMITAMME EDELLEEN AJOKORTTILUPAHAKEMUKSET AJOVARMAAN ASIAKKAAN PUOLESTA JA SINUN TULEE VAIN TOIMITTAA TARVITTAVAT LIITTEET MEILLE, HINTA 35 €.

  2. VAIHTOEHTOISESTI VOIT NYT HOITAA TÄMÄN KOKONAAN SÄHKÖISESTI ja EDULLISEMMIN, HINTA 20 €

Voit nyt siis hakea tietyin edellytyksin ajokorttilupaa sähköisesti Trafin Ensimmäinen ajokortti -palvelussa. Trafin sivuilta voit myös korottaa ajokorttiasi. Mikäli sähköisen palvelun käytön edellytykset eivät täyty, toimi seuraavan ohjeen mukaisesti.

Traficomilta haetaan ajokorttilupaa B-kortille, kun aloitat autokoulun. Tulostamme ajokorttilupahakemuksen sinulle allekirjoitettavaksi ja toimitamme sen Ajovarmalle, kun olet todistanut henkilöllisyytesi ja tuonut tarvittavat liitteet:

  • 2 passikuvaa. Jos sinulla on kuitenkin voimassa oleva passi tai henkilökortti, et tarvitse uusia passikuvia ajokorttia varten. Et tarvitse kuvia myöskään, jos olet toimittanut valokuvat ajo-, kuljettaja- tai ammattipätevyyskorttia tai ADR- tai taksinkuljettajan ajolupaa varten 1.1.2013 tai sen jälkeen.

  • Ajokorttilupamaksu 35 € on suoritettu ja tästä on ilmoitettu meille.

Lupamaksu 35,00 euroa maksetaan Ajovarma Oy:n verkkopalvelussa Ajovarmalta saamasi sähköpostilinkin kautta.

Sähköpostiviestissä mainittu ja varattu ajankohta tarkoittaa vain, että lupamaksu on suoritettava tähän mennessä. Kuitenkin heti maksun suoritettuasi, me toimitamme lupahakemuksesi Ajovarma Oy:lle. Teoriakokeen voi varata ja suorittaa vasta kun Traficom on myöntänyt ajokorttiluvan. Hakemuksen käsittely kestää yleensä muutaman päivän. Lue lisää ajokorttiluvasta.

  • Ajokorttilupamaksu myös 1.7.2018 päivitetyn hinnaston mukaan  (AM120, T, A1, A2 ja A- ja B-ajokorttiluokat ja kortinkorotukset) 35 €

  • Tarkista ja allekirjoita ajokorttilupahakemus autokoulun tai Ajovarman toimistossa.